Çikolata süt Ganaj
1.8 kg çikolata(%35 kakao)
1.127 kg krema
İlk önce çikolatayı mikrodalga fırında erit. Sonra üzerine kremayı dök tekrar mikro dalga fırında kaynatma seviyesine getir ve çıkarıp iyice karıştır. Tarif böyle.
Ben yaparken başka tariflerden öğrendiğim şekilde 1 kg çikolataya 1 kg süt kreması kullandım. Kremayı ocakta kaynama seviyesine getirince ocağı kapatıp, küçük küçük doğradığım çikolataları içine koyup karıştırarak erittim.
|
Kullandığım kremalar. Daha önce de Hopla marka ile yapmıştım. Hepsini deniyorum :) |
|
Yeni aldığım Belçika çikolatası |
|
Üzerindeki yazıları da çektim meraklısı için... |
|
kötü bir görüntü biliyorum ama süt kremam çocuklarla uğraşırken taştı birazcık |
|
Bu zat da çok sevdiğim krokan |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder