Mükemmel bir çikolatalı pasta tarifi. İlk yediğimizde tadının mükemmelliğine inanamamıştık. Çok yumuşak ve lezzetli. Sadece kek olarak dahi yenilebilir. Pasta yapmaya niyetiniz varsa bu tarifi deneyin...
20 cm lik ve 15 cm lik kalıplarla 2 seferde pişirdim sonuç
Malzemeler (10 (25.4cm) ve 6 inch (15.24 cm ) cm çaplı
yuvarlak veya 10 cm
lik kare kalıp için) Kalıp 3cm derinlik olacak)
1- 330 gr tuzsuz
tereyağ oda sıcaklığında
2- 330 gr siyah
çikolata (%55-60 kakao oranı)
3- 9
çay kaşığı (teaspoon) instant kahve
4- 240 ml su oda
sıcaklığında
5- 75 gr kakao- 4 yemek kaşığı
6- 380 gr un
7- 1 çay kaşığı soda
8- 720 gr altın
rengi şeker
9- 6 büyük boy yumurta(kırıp ölçtüm 0.37,5 ml)
10- 10.5 çay kaşığı bitkisel yağ
11- 165 ml buttermilk
Yapılışı:
İlk önce kalıbımızı yağlı kağıt ile
kaplıyoruz.
Çikolata sosunu Hazırlama
Çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü
eritiyoruz. Çikolata eridikten sonra kahve,su ve tereyağını ekleyip tekrar mikrodalgaya
koyuyoruz. Tereyağı eritebileceğimiz kadar yumuşayınca çıkarıp karıştırıyoruz
erimez ise tekrar tekrar mikrodalgaya koyabiliriz.
Yumurta Karışımı
Yumurtaları+sıvıyağı+buttermilk i bir
kaseye koyup çırpıyoruz.
Kuru malzemeler
Un+şeker+kakao ve sodayı bir kapta
karıştırıyoruz.
Hepsini azar azar ekleyerek birbiriyle karıştırıyoruz .
Hamur karışımımız |
150 derecelik fırında hiç kapağını açmadan 2 saat pişiriyoruz. Eğer 2 yuvarlak kalıba
yapmışsak küçük olan altta büyük olan üstte pişiyor. Her ikiside 2 saatte
pişiyor.
Pişireceğimiz kalıbı hazırlama
Gıda kalemiyle çemberimizin etrafından yağlı kağıdı çiziyoruz |
kekimize uygun yükseklikte kalıbımız yoksa bu şekilde kalıbımızı yükseltebiliriz. |
20 cm lik |
20 cm lik |
Kremasını çikolatalı ganaj yapımını diğer postumda anlatacağım. Sevgiler...
Bu mükemmel tarifi videoyla anlatan site için tık tık
Bu mükemmel tarifi videoyla anlatan site için tık tık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder