13 Şubat 2013 Çarşamba

Vanilyalı Cupcake Tarifi

Şimdiye kadar yaptığım cupcake lerin en iyisi. Tekrar yaptım yine sonuç çok güzel oldu. Sizlerede afiyet olsun.

Vanilyalı Cupcake


Karamel soslu


Cup 160 ml
1/2 cup 80 ml
Malzemeler (15-16 adet)
1 1/4 (200 ml)cup un
1 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı soda
1/2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
3/4 cup şeker
1/2 cup yağ(bitki,kanola,extra hafif zeytin yağı)
1/2 cup buttermilk ( yada 1/2 cup süt 1/2 çay kaşığı  limon suyu veya beyaz sirke)
buttermilk'in yerine 80 ml e süte yarım çay kaşığı limon suyu ekleyip 5 dk beklettikten sonra kullanıyoruz.
Yapılışı

176 dereceye fırını ısıtın
1-Un,tuz,kabartma tozu ve sodayı ayrı bir kapta karıştırıp kenarda bekletin.
2-Yumurtayı mikserle 20-30 sn karıştırın
3-Şekeri ekleyip 30 sn karıştırın
4-Vanilya ve yağı ekleyip karıştırın.
5-Un ve sütü karıştırın.
6-Muffin kalıplarını 2/3 sine kadar doldurun.
7-Önceden ısıtılmış fırında 12-14 dk pişirin.



4 yorum:

minik dedi ki...

tadı çok güzel olmalı,sunum harikaaaa

Elmas dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Evde yaptığım pastaların tadını hiç bir pastaneninkinde bulamıyoruz. Belki oğlumla beraber yaptığımızdan belkide katkı maddesi barındırmadığından...

ayşe altuntaş erdiş dedi ki...

ellerine sağlık canım. ben de deneyecegim ama seninkiler kadar güzel olmaz sanmıyorum:) Elmascım sormak istediğim; üzerlerindeki pudingi daha kıvamlı mı yapıyorsun normal tariflere göre, yerken kalıbından cıkardıgımızda da aynı şıklık oluyor mu?

Elmas worldofdiamond dedi ki...

Canım pudingi soğuk sütle yapılanlardan normal ölçüsünde yapıyorum. Yerken dökülme falan olmuyor. Hem kek içine çekiyor hem de donuyor üzerinde. Kalıbıyla birlikte servis yaptım çıkardığında aynı şıklık olmaz sanmıyorum.Silikon kalıpla servis yapmak istemezsen kağıt kalıplardan kullanabilirsin. Eminim senin yaptığın daha lezzetli olur. Öpüldün :)