17 Eylül 2013 Salı

Şeker hamurlu papatya kurabiye yapımı


Dolaptan çıktıktan sonra biraz yoğrulmuş hali











Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi
250 gr tereyağ
1 yumurta oda sıcaklığında
125 gr pudra şekeri
520 gr un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
veya vanilya

Malzemelerin tamamını ekmek yapma makinesinde yoğurup 2 saat dolapta beklettikten sonra hamurumuzu 1cm kalınlığında açı, şekil verip 175 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuttuktan sonra şeker hamurumuzu istediğimiz kalıplarla şekillendirip ballı su ile kurabiyelerimize yapıştırıyoruz.  Eğer şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştıracaksanız sadece su ile yapıştırın.
Sevgiler...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuşlar elinize sağlık :)

Elmas worldofdiamond dedi ki...

Eda Özer çok teşekkürler...