4 Aralık 2013 Çarşamba

Yaban mersinli ve portakallı muffin

Malzemeler:
2 cup un
1 cup pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı soda
1/2 çay kaşığı tuz
1 çırpılmış büyük boy yumurta
1/4 cup sıvı yağ
2/3 cup portakal suyu
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi veya aroması
1 cup yaban mersini
Üzerinin beyaz kreması (glaze) için
1 cup pudra şekeri
1 1/2 çay kaşığı portakal suyu
1/4 cup sıvı krema yada %50 sini sıvı krema yapabilirsiniz kıvama göre.
Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, ısıtın. Muffin kaplarınızı hazırlayın.Orjinal tarife göre 12 muffin kabının hazırlanması gerekiyor ama ben 17 tane kabı doldurdum. Kuru malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırdıktan sonra birbiriyle karıştırın. Daha sonra eşit şekilde kaplara paylaştırın.20-25 dk altın rengi olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra malzemelerini karıştırarak hazırladığımız kremamızın içina batırıp çıkarıp, soğutun. Ben aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi soğumasını beklemeden yaptım. Soğuyunca donmuş olacak ve daha şık duracaktır.Orjinal tarif için tık tık 





2 yorum:

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Mmm nefis görünüyor ellerine sağlık :)

Elmas worldofdiamond dedi ki...

Teşekkürler, Besparasiz-Ayşegül