31 Ocak 2013 Perşembe

Barok Tarzı dekorasyon ve mobilyalar



Klasik Fransız stili, Paris, krallık, saray ortamı, aristokratlar, üst sınıf burjuva için üretilen sofistike mobilyalar ile provensal şehir ve kasabalarda ortaya çıkan, büyük şehir tarzıyla ciddi farklılıklar gösteren iki ayrı dekorasyon dilini ifade ediyor...
♦ Lüks temasının çok belirgin olduğu Barok, 17. yüzyılda zengin krallık saraylarında ortaya çıkan, abartı ve debdebenin doruğa çıktığı bir stil. Akıcı çizgilerle bütünleşmiş oymalı ve cilalı yüzeyli abanoz ve maun mobilyalarla belirginleşiyor.
♦ Yumuşak ve kıvrımlı hatların öne çıktığı mobilyaların yüzey süslemelerinde incelikli marküteri, sedef ve bağa kakma görülüyor.
♦ Altın yaldız kullanılmaya başlanıyor.
♦ Ayna önemli bir dekorasyon elemanına dönüşüyor. Tirbuşon tornalı dikmeleri olan ve kumaş kaplı yataklar dikkat çekiyor.
♦ Bitkisel motifler, deniz kabukları, dal ve yaprak gibi doğal formlar, sarkan heykeller, madalyon ve kartuşlar dikkat çekiyor.
♦ Provence, kırsal bölgelerde gelişen, zanaat işi ile ön plana çıkan ve halen çekiliciliğinden bir şey kaybetmeyen bir dekorasyon dili.
♦ Sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmak için rustik görünümlü, eskitilmiş ve çatlamış dokulara başvuruluyor. Krem, gri, beyaz ve sürprizli altın varaklar kullanılıyor.
♦ Lavanta tarlaları, deniz ve parıldayan güneşten ilham alan bu stil dışarının güzelliğini ve doğallığı içeriye taşıyor. Bu yüzden duvar ve mobilyalarda çok canlı renk vurguları kullanılıyor. Gri-yeşil, yumuşak gri-mavi, soluk pembe, hardal sarısı, terra-cotta kırmızısı, koyu mor ve turkuaz vurgular gibi…
♦ Pürüzlü, sıvalı ve karo döşenmiş duvarlar, ahşap, karo ve taş döşemeli zeminler bu stilin karakteristiği.
♦ Toile desenlerin yanı sıra, küçük ve zarif desenli kumaşlar kullanılıyor. Horoz figürü sıkça karşımıza çıkıyor. Çiçekler rustik sürahilerde sergileniyor.

 House Beatiuful





özellikle lamba ne hoş dimi...
























Hiç yorum yok: