27 Ocak 2013 Pazar

Doğal Taşlar

Bugün ismini bilmediğim sadece rengini ve görüntüsünü beğendiğim için yarı değerli taşlardan olan Akik taşı boncuk aldım. Aldığım mağazada takı yapmak için malzemeler vardı onlardan da aldım. Böylece tamamen doğaçlama bir şekilde takı tasarım işine girmiş oldum. Eve gelince yapmaz vazgeçersem diye de aldığım malzeme çeşidini sınırlı tuttum. Meğer ne zevkli işmiş. Keşke daha çok malzeme alsaymışım dedim. 4 çeşit peçete yüzüğü,1 bileklik ve 1 çift küpe imal ettim bile :) Tabi  yapıp da beğenmeyerek bozduklarımda oldu.Şimdi gidip farklı renkte boncuklar ve malzemeler almak için sabırsızlanıyorum. Almış olduğum mavi taşın adını ve özelliklerini bulabilmek için Türk-yabancı bir çok siteye baktım. Taşın adından emin olduktan sonra şifalıtaşlar dan özelliklerini buraya aktardım.Takı resimlerini ve diğer peçete yüzüklerini daha sonra ekleyeceğim.

AKİK ( Agat,  Agate, Yementaşı)

Adını Sicilya’nın en büyük nehri olan Achates nehrinden almıştır. Dünyada en çok bulunan akik taşı renk sınırsızlığı ile alıcılara büyük imkanlar tanımış ve gözde taşlardan biri olmuştur.
“ Renk dağılımındaki ihtişam ve halkalarındaki renklerinin eşsiz güzelliği sayesinde son zamanlarda alıcıların ilgisini üzerine çekmiştir.”
Akik taşının etkileri ;
* Vücüttaki gergin olan kısımlara sıcaklık hissi vererek gerginliğin azalmasına ve ağrıların azalmasını sağlar.
Genellikle cilt hastalıkları konusunda Ametist’ten sonra 2. sırayı almakta ve damarların kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
* Özellikle erkeksi bir enerjiye sahip olan akik cinsel organların güçlenmesi için kulanılmaktadır.
Lohusa döneminde hem anne hem bebeğin gelişimi açısından faydalı olup kullanılması uygun görülmektedir.
* Diğer akik taşlarına nazaran Mavi Akik taşı boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili hastalıklarda kullanılması önerilmektedir.
Akik taşının psikolojik etkileri ;
* Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz Akik size iyi gelecektir.
Dünyevi başarıyı simgeleyen Akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.
Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
Kırmızımsı turuncu renkteki Akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.
Mavi dantelli Akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.
Yosun Akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.

Hiç yorum yok: