13 Ekim 2013 Pazar

Mükemmel Çikolatalı Pasta Keki Tarifi

Mükemmel bir çikolatalı pasta tarifi. İlk yediğimizde tadının mükemmelliğine inanamamıştık. Çok yumuşak ve lezzetli. Sadece kek olarak dahi yenilebilir. Pasta yapmaya niyetiniz varsa bu tarifi deneyin...



Malzemeler  (10 (25.4cm) ve 6 inch (15.24 cm) cm çaplı yuvarlak veya 10 cm lik kare kalıp için) Kalıp 3cm derinlik olacak)
1- 330 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
2- 330 gr siyah çikolata (%55-60 kakao oranı)
3-     9 çay kaşığı (teaspoon) instant kahve
4- 240 ml su oda sıcaklığında
5-   75 gr kakao- 4 yemek kaşığı
6- 380 gr un
7-     1 çay kaşığı soda
8- 720 gr altın rengi şeker
9-    6 büyük boy yumurta(kırıp ölçtüm 0.37,5 ml)
10- 10.5 çay kaşığı bitkisel yağ
11- 165 ml buttermilk
Yapılışı:
İlk önce kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplıyoruz.

Çikolata sosunu Hazırlama

Çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü eritiyoruz. Çikolata eridikten sonra kahve,su ve tereyağını ekleyip tekrar mikrodalgaya koyuyoruz. Tereyağı eritebileceğimiz kadar yumuşayınca çıkarıp karıştırıyoruz erimez ise tekrar tekrar mikrodalgaya koyabiliriz.


Yumurta Karışımı

Yumurtaları+sıvıyağı+buttermilk i bir kaseye koyup çırpıyoruz.

Kuru malzemeler

Un+şeker+kakao ve sodayı bir kapta karıştırıyoruz.

 Hepsini azar azar ekleyerek birbiriyle karıştırıyoruz .
Hamur karışımımız


 150 derecelik fırında hiç kapağını açmadan 2 saat pişiriyoruz. Eğer 2 yuvarlak kalıba yapmışsak küçük olan altta büyük olan üstte pişiyor. Her ikiside 2 saatte pişiyor.



Pişireceğimiz kalıbı hazırlama
Gıda kalemiyle çemberimizin etrafından yağlı kağıdı çiziyoruz




kekimize uygun yükseklikte kalıbımız yoksa bu şekilde kalıbımızı yükseltebiliriz.
20 cm lik  ve 15 cm lik kalıplarla 2 seferde pişirdim sonuç
20 cm lik

20 cm lik

Kremasını çikolatalı ganaj yapımını diğer postumda anlatacağım. Sevgiler...
Bu mükemmel tarifi videoyla anlatan site için tık tık


Hiç yorum yok: