10 Ağustos 2013 Cumartesi

1 Aylık Avrupa Seyahati Amsterdam-Hollanda-2

Avrupa'nın bir çok şehrini tek seferde gezmeye çalışmak çok akıllıca değilmiş onu anladım. Akşama kadar durmaksızın gezerek gezilecek yerleri bitirmeye çalışmak oldukça yorucu. Her ne kadar gece otelde dinlensek bile ertesi sabah da tekrar yola çıktığımız için artı yol yorgunluğu oldu. Gidilen bir şehri acele etmeden ve de sonradan uzun ülkeler arası yola çıkmadan gezmek daha akıllıca sanırım. Tabi o şekilde de tek tek bu kadar ülkeyi gezmek de mümkün olmazdı.
Gelelim çocukla gezi kısmına. Biri 6 yaşında biride yolculuk sırasında 2 yaşını dolduran iki oğlumla birlikte seyahat etmeye karar verdiğimizde, küçük olanın bizi zorlayacağını düşünmüştük ama tam tersi oldu. Küçük olan Ömer Deha uykusu geldiğinde arabasında uyudu, acıkınca çubuk kraker, bisküvi vs. ile geçiştirdik. Maalesef 6 yaşındaki oğlum Taha her zaman olduğu gibi bizi yordu. Seyahate özgü bir yaramazlık değildi. Zaten çok aktif bir çocuk olduğu için gezimizde sakin olmasını beklemek fazla iyimserlikti bizim için. Neyse bizi yorsa da Taha Bey ve Ömer Deha Bey ile güzel bir gezi oldu bizim için. Çocukla seyahat zor olur derler ya çocukla ne kolay oluyor ki zaten. Sanki evde durunca kolay mı? Bence gezmek daha akıllıca hiç olmazsa hem onlar hem bizler yeni yerler görmüş olduk. Taha parkta kum havuzunda Amsterdam da ki açılıp kapanan köprüleri inşa etmeye çalışmış. Küçük olan kumdan tünel yapmış arabasını geçirmeye çalışıyordu. Gördükleri hafızalarına kazınıyor ve ufukları genişliyor. Çocuklarımızı ne kadar gezdirebilirsek o kadar iyi. İlla ülkeler arası olması gerekmiyor. Gün içerisinde de evde durmaktansa parkları,ormanları gezdirmek onların gelişimine destek olmaktır.
Bunun dışında çocukla uzun seyahate çıkacak arkadaşların soruları olursa seve seve yardımcı olurum.
Yazacak çok şey, yayınlanacak çok fotoğraf var ama sürekli yeni bişeyler yapma hevesim yüzünden bu fotoğrafları yayınlamaya ve yazı yazmaya zaman ayıramıyorum. daha planlı olup bu yayınlarıda tamam lasam biran önce iyi olacak.









 




















Kanalda yat turu burada sona eriyor. Amsterdam ın daha renkli görüntüleri bir sonraki postta...

Hiç yorum yok: